BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Video Itu~Bangkitlah Islam

Alhamdulillah, on9 Facebook mlm ni. Mula2 tu , mmg rse xnk on9 mlm ni, cuma nak download lagu je. Tp dh alang2 duduk dpn komputer, tgn ni, bukak jugak Facebook.

Dgm kuasa Allah,mase tgh on9 td, tibe2 terbaca status sahabat psl "Konvokesyen Memperingati 500 Tahun Kejatuhan Empayar Melayu Islam Melaka". Dia diberi kesempatan ke sana. Alhamdulillah.!

Tak lama slps tu, 1 video rakaman dipostkan kat wall dia. Video berkaitan dengan salah 1 Pidato dlm program tersebut.

Sungguh.! Hanya Allah yg tahu mcm mne perasaan dgrkn video tu..Sgt bersemangat..Trus download utk jadikn smpnn dan smoge bergune utk diri sndiri dan org2 lain, InsyaAllah..

Alhamdulillah, ade hikmahnye on9 mlm nie. Dgn kesempatn yg ada, video ini diupload semula di blog utk tontonan semua dan utk ambil iktibar. Semoga ia sgt berguna utk semua. InsyaAllah.


video



.:setiap perkara de hikmahnya. Segalanya, Allah yg tentukan.Alhamdulillah...
p/s~semoge ade kebaikannye dr video ni, InsyaAllah:.

~Sebelum Terlena~




Sebelum mata terlena
Di buaian malam gelita
Tafakurku si pembaringan
Mengenang nasib diri

Yang kerdil lemah bersalut dosa
Mampukah ku mengharungi titan sirat nanti
Membawa dosa yang menggunung tinggi
Terkapai ku mencari limpah hidayahMu

Agar terlerai kesangsian hati ini
Sekadar air mata
Tak mampu membasuh airmata ini

Sebelum mata terlena
Dengarlah rintihan hati ini
Tuhan beratnya dosaku
Tak daya ku pikul sendiri

Hanya rahmat dan kasih sayangMu
Yang dapat meringankan hulurkan maghfirahMu
Andai esok bukan milikku lagi
Dan mata pun ku tak pasti akan terbuka lagi

Sebelum berangkat ke daerah sana
Lepaskan beban ini
Yang mencengkam jiwa dan ragaku

Selimuti diriku
Dengan sutra kasih sayangMu
Agar lena nanti ku mimpikan syurga yang indah
Abadi

Pabila ku terjaga
Dapat lagi ku rasai
Betapa harumnya
Wangian syurga Firdausi
Oh Ilahi

Di sepertiga malam
Sujudku menghambakan diri
Akan ku teruskan pengabdianku padaMu

~HIJJAZ~SEBELUM TERLENA~


.:~Jln2 dekat blog org,jmpe lagu nie..Ya Allah, syahdunye..terasa semangat semula..~:.